- Bilgi Vadisi -
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sağlık Bakanlığından Dondurma Uyarısı

Aşağa gitmek

Sağlık Bakanlığından Dondurma Uyarısı Empty Sağlık Bakanlığından Dondurma Uyarısı

Mesaj tarafından Mert Perş. Mayıs 21, 2009 9:06 pm

Sağlık Bakanlığı açıkta satılan dondurmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti..

Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlıksız koşullarda üretilip satılan dondurmalarda bakterilerin kolaylıkla üreyebildiği, açıkta satılan dondurma ve buzlu içecekler tüketilirken dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, sıcak yaz günlerinin gelişiyle birlikte başta dondurma olmak üzere buzlu gıdaların tüketiminin arttığı, sağlıksız koşullarda üretilip satılan dondurmalarda bakterilerin kolaylıkla üreyebildiği, bu nedenle özellikle açıkta satılan dondurma ve buzlu içecekler tüketilirken dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Güvenilir olmayan yerlerle sokak satıcılarından alınan dondurmaların insan sağlığını tehdit ettiği vurgulanarak, "Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Bu nedenle dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemli" denildi.

Paketlenmiş dondurma ve buzlu gıdalar tüketilirken paketin üzerindeki etiketin okunması, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının üretim izninin olup olmadığına ve son kullanma tarihine dikkat edilmesi, izinsiz veya son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin asla satın alınmaması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, "Sağlıksız ve hijyenik şartlardan uzak dondurma ve buzlu ürünlerin tüketimi hastalıklara davetiye çıkarıyor" denildi.

Sağlıklı koşullarda ve hijyen kurallarına uygun üretilerek satılan dondurmaların protein ve karbonhidratın yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleriyle kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiği, bu nedenle uygun ortamlarda üretilen ve satılan dondurmaların besleyici değeri yüksek gıda grubunda yer aldığı kaydedildi.

Dondurma üretiminde sütün yanı sıra şeker, çikolata, kakao, fındık, fıstık, karamel, glikoz şurubu, çeşitli meyve ve kıvam vericilerle bitkisel yağ, doğal ve doğala özdeş aromaların kullanıldığı belirtilerek, bu maddelerin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından izin verilen "Türk Gıda Kodeksi"ne uygun olması gerektiği kaydedildi.
Mert
Mert
Yönetici
Yönetici

Erkek Mesaj Sayısı : 113
Yaş : 32
Nerden : İzmir / G.emir
Kayıt tarihi : 19/05/08

https://bilgivadisi.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz